Advanced Research Workshop – ‘Black Swans on the Eastern Flank’ – 20 aprilie

Home / Evenimente / Advanced Research Workshop – ‘Black Swans on the Eastern Flank’ – 20 aprilie
Advanced Research Workshop – ‘Black Swans on the Eastern Flank’ – 20 aprilie

În a doua zi a seminarului Black Swans on the Eastern Flank, organizat de New Strategy Center împreună cu World Experience for Georgia, discuțiile au vizat, în principal, aspecte ce țin de securitatea energetică și anti-terorism. De asemenea, au fost dezbătute scenarii provenind de la experți din zona Balcanilor. Concluziile evenimentului au relevat faptul că proiectul Black Swans on the Eastern Flank a fost un demers util în schimbul de opinii dintre experții din regiunea Mării Negre și a Balcanilor, experții din România și cei din partea NATO și FRONTEX.
New Strategy Center va continua asemenea demersuri, care să aducă la un loc expertiza din mai multe țări, pe teme de interes pentru securitatea națională și regională.

La eveniment au participat experți din România, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Turcia, Grecia, Bulgaria, Serbia, Croația, Fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Albania, Republica Moldova, Ucraina, precum și din partea NATO și FRONTEX. Scenariile și discuțiile urmăresc 4 mari direcții: securitatea cibernetică, securitatea energetică, anti-terorismul, protecția frontierelor și porturilor.
Acest seminar a fost organizat cu suportul NATO, prin Programul Știință pentru Pace și Securitate.
New Strategy Center mulțumește companiei OMV Petrom pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.