Marți, 18 mai, New Strategy Center, având parteneri Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaților și  Comisia pentru Sănătate Publică din Senat , a demarat un curs dedicat noilor parlamentari și consilieri din comisiile menționate.
Pandemia de Covid-19 a adus multiple provocări nu doar pentru sistemul sanitar, ci pentru întreaga societate în ansamblu, la nivel global, ceea ce a arătat că sănătatea este o componentă esențială a securității naționale. Inițiativa programului de instruire ”Securitate și sănătate” are în vedere creșterea culturii de securitate, precum și consolidarea dialogului dintre instituțiile publice și zona de expertiză non-guvernamentală pe teme cu incidență în domeniul sănătății. Cursul, care se va desfășura în perioada mai-iunie, are și scopul de a contribui la o mai bună fundamentare a deciziilor în domeniul sănătății.
Primul panel a avut ca subiect campaniile de dezinformare și comunicarea strategică în timpul pandemiei, speaker fiind dna. Alina Bârgăoanu, profesor universitar și expert în comunicare și educație digitală.