„International Conference on Global Security: Nation-States and Fragile Transnationalism”, organizată de SETA Foundation (Turcia), în parteneriat cu #NewStrategyCenter, CAMEA / ISSI (Pakistan), Deutsches Orient Institut (Germania), Institute of International Relations (Grecia), Georgia Strategic Analysis Center (Georgia), Center for Diplomacy – Andrassy University Budapest (Ungaria), a avut loc în data de 28 aprilie.

Dezbaterea a analizat tendințele emergente în materie de securitate, din punctul de vedere al noilor conflicte, a modului în care acestea influențează atât stabilitatea regională, cât și cea globală, și a impactului pe care acest nou context de securitate îl are asupra statelor naționale și a relațiilor dintre diferiți actori la nivel internațional.

Din partea New Strategy Center, au participat ca speakeri Amb. Teodor Meleșcanu, Amb. Doru Costea și Amb. Gheorghe Magheru, Membri ai Consiliului Științific. Experții români au abordat șabloanele globale ale politicii internaționale, au subliniat importanța formatelor multilaterale, eforturile României de consolidare a stabilității și securității regionale și au analizat provocările de securitate cu care se confruntă statele din regiunea Mării Negre și a Balcanilor și efectele acestora pe termen mediu și lung.

Înregistrările panelurilor sunt disponibile aici:

Panelul I

Panelul II

Panelul III

Panelul IV