New Strategy Center a prezentat la Londra, în cadrul conferinței ,,NATO’s Next Ten Years”, organizată la London School of Economics, studiul ,,Focsani Gate – A Key Terrain for European Security” , realizat de New Strategy Center și Centre for the Study of the New Generation Warfare din SUA.

Studiul scoate în evidență importanța Porții Focșanilor pentru apărarea capitalei României și a culoarului de trecere spre Balcani, având la bază date și informații geografice, de istorie militară, precum și observații rezultate din exercițiul de simulare organizat de Statul Major al Apărării din România, împreună cu New Strategy Center și Centre for the Study of the New Generation Warfare din SUA, la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, în septembrie 2019. Puteti accesa studiul aici https://www.newstrategycenter.ro/repo/policy-paper-focsani-gate-a-key-terrain-for-european-security/.

Acest studiu face parte din acțiunile New Strategy Center de promovare în afara României a importanței strategice a regiunii Mării Negre și a nevoii unei abordări unitare din partea NATO pentru tot Flancul Estic.