New Strategy Center aniversează cinci ani de la înființare. Acest moment a coincis cu lansarea volumui „Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?”, apărut la editura Curtea Veche, ce conține 37 de eseuri scrise de 43 de autori români și străini, despre cele mai acute întrebări ale prezentului și cele mai mari probleme legate de viitorul post-COVID-19.

În cei cinci ani de activitate, NSC a găzduit 196 de evenimente în țară și străinătate, la aceste dezbateri participând în toată perioada 675 de speakeri, din care 433 români și 242 din străinătate. Am publicat 22 de studii, majoritatea lor având ca teme provocările de securitate din regiunea Mării Negre și Balcani și importanța acestora pentru securitatea României, a NATO și UE. Împreună cu parteneri externi, precum LSE Ideas, think tank-ul pe securitate al London School of Economics (Marea Britanie), Munich Security Conference (Germania), Center for Eastern Studies – OSW (Polonia) , Center for American Seapower, Hudson Institute sau Center for the Studies of the New Generation Warfare (SUA), New Strategy Center a organizat diverse conferințe în străinătate pentru a evidenția relevanța strategică a regiunii Mării Negre. Începând din luna martie, New Strategy Center s-a adaptat rapid la noua situație, organizând constant dezbateri online care analizează impactul pandemiei și posibilele efecte în plan securitar, economic și al relațiilor internaționale.

New Strategy Center a primit mesaje de felicitare din partea reprezentanților mai multor instituții cu care colaborează în activitatea sa: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Statul Major al Apărării, primind, de asemenea, și un mesaj din partea Președintelui României, E.S. Klaus Iohannis, prin intermediul domnului consilier prezidențial Andrei Muraru. (link)