Reprezentanții New Strategy Center au participat la conferința “The New Concepts, Technologies/Equipment for the Development of Romanian Naval Forces”, organizată de Statul Major al Forțelor Navale în perioada 24-25 iunie, la Academia Forțelor Navale din Constanța.
Dl. Dan Dungaciu, membru al Consiliului Științific al New Strategy  Center, a susținut o prezentare dedicată conflictelor înghețate din regiunea Mării Negre, în general, și evoluțiilor din Republica Moldova și Ucraina, în mod special, avându-se în vedere și posibilele evoluții în ceea ce privește reglementarea conflictului din Transnistria și a celui din Donbas.
Dl. general maior (rez) Leonardo Dinu, membru al Consiliului Științific al NSC, și dl. George Scutaru, Director General al NSC, au susținut o prezentare ce a analizat amenințările hibride din regiunea Mării Negre. Leonardo Dinu a prezentat atât partea conceptuală, cât și modul de manifestare a amenințărilor de tip hibrid în spațiul Mării Negre și conexiunile dintre diversele tipuri de instrumente folosite pentru destabilizarea și subminarea spațiului euro-atlantic. George Scutaru s-a referit la potențialul energetic în zona de offshore a Mării Negre, la traseele energetice din regiune, la dependența multor state  de un singur furnizor de gaz și la modul în care amenințările de tip hibrid pot pune în pericol unele proiecte din domeniul energetic.

New Strategy Center susține astfel de cooperări cu mediul academic și instituțional militar, pentru un schimb util de expertiză în evaluarea amenințărilor clasice și hibride cu care România se confruntă.